Jälkiä treenattiin joka päivä viikonloppuna. Ja homma on kokoajan parempaan päin. Olosuhteita vaan pitäis osata tulkita paremmin. :D Milla on kuitekin jo rauhallinen jäljellä ja nokka pysyy lähes kokoajan maassa. Ei mitään hullunkiiltoa silmissä enää, kun lähdetään jäljelle. Janalähtöjä pitää treenata vielä lissää. Kepit ja namit löytyy hyvin - palkka lienee kohdallaan nyt. Pureminen pitää vain saada rauhoitettua, mutta koiralle kärsii jo kauniisti sanoa irti-käsky ennen kuin se keppiä kunnolla suuhunsa saa, joten ehkä tilannetta saadaan pelastettua näin. Ehkä ei. :D

Hakua otettiin sunnuntaina lähinnä tuulitreeninä sekä Millalle että Junolle. Milla irtosi hyvin. Ehkä taas vauhtia oli enemmän kuin mitä nokka auki. Tosin kova tuuli tais pyörittää aukealla treenialueella hajuja hassusti. Treeniä lissää. Juno oli ihana tuulitreenissä. Kun se sai hajun ukosta, niin korvat luimuun ja häntä vispaa niin vimmastusti. Eka kerralla kävi mutkan minun tykönä hakemassa rohkeutta ja paineli sitten maalimiehen syliin syömään. Toisella kertaa haistaessaan maalimiehen painelikin jo suoraan syöntipuuhiin. :) Reipas pikkuinen.

Tänään treenattiin taas hakua. Millalle otettiin sellaista pisto/ilmaisuharjoitusta. Ukot näytettiin molemmin puolin ja sitten liikkuivat takarajalla jonkin matkaa eteenpäin. Milla laitettiin siitä kohtaa hakemaan, missä ukko oli heilunut ja hienosti löysi molemmilla kerroilla ukolle. Irtorullat oli ottanut hyvin ja toi hyvin. Toisella kerralla rulla putosi, kun neiti kömysi puun alta, mutta otti itse hienosti takaisin suuhun. Eka näyttö oli pitkällä liinalla ja Milla jonkin verran sen kanssa näyttää miettivän, että jaksaako vetää maalimiehelle asti. Hetken oman pohdintansa jälkeen kuitenkin jatkoi matkaa. Toisella puolen laitoinkin sitten vain lyhyen liinan perään. Eli näyttötreeniä pitää ottaa pitkällä liinalla ja ihan niin, että roikun itse mukana. Pehmeä koira kuitenkin tuntuu reagoivan tähän poikkeukseen. :) Ja valjaita voisi kokeilla, josko vetäisi niissä paremmin. Pannasta vetäminen kun on koko kolme vuotta ollut kiellettyä.

Junon hakutreeneissä ukkelit menivät keskilinjalta metsään muutaman metrin päähän ja tyttö päästettiin perään. Ahneena, korvat luimussa ja häntä heiluen meni rohkeasti syömään. :) Hyvä Juno!

 

Ja nämä muistiinpanothan ovat lähinnä minua varten, joten teksti ei ehkä ihan aina kaikille aukene. :)