Käytiin jälleen voivoi-luokkaa koettamassa Pieksämäellä. Eka kerta sen pöhkäämiskerran jälkeen ja ohjaajaa jännitti enemmän kuin ikinä! Jalat oli ihan tärinää siihen asti, kunnes kehään päästiin. Sitten oli kivvaa! Hymy Tuloksena 2-tulos pistein 239,5 eli 1,5 pistettä parempi tulos kuin viimeksi. Ei se taaskaan ollut kaukana, että ois ykkönen saatu... Mutta tärkein tavoite täytetty eli koira ei pöhkännyt kehässä tai kisapaikalla mitään! Nauru *helpotuksen huokaus* Toivoa siis on vielä!

 

Paikkamakuu 9: Milla oli kuulemma nuuskinut ja kurkotellut sen verran, että siitä halusi tuomari rokottaa pisteen verran.

Seuraaminen 7,5: Perusseuraaminen oli todella hienoa! Koira oli kuin liimattu kontaktiin. Sivuaskeleissa Milla jäi ihan kuutamolle ja ehti ihailla maisemat siinä samalla.

Liikkeestä istuminen 10: Eipä tässä ole ongelmia ollut. *koputtaa jälleen puuta*

Luoksetulo 10: Tämä oli hieno! Pysäytykset juuri merkeille. Silmänisku

Ruutu 9: Tavoite täytetty eli koira meni ekaa kertaa kisoissa suoraan edestä ruutuun! Ennakoi tosin pysäytystä eikä ollut ihan keskellä ruutua, mutta olin tyytyväinen kuitenkin.

Hyppynouto 7,5: Lähtiessä inahti ja tassuilla osui kapulaan, niin että sitä piti hiukka pelata... Mutta ei mielestäni ehtinyt kapulaa kuin kerran pyöräyttää hampaissaan luovutusasennossa, mikä on hienoa! Harmi vaan kun kuvaaja kuvasi tämän liikkeen aikana pelkkää hyppyestettä, niin en voi videolta tarkistaa sitä puremisen määrää... Mutta huonommastakin noudosta on saatu parempia arvosanoja.

Metallinouto 10: Tätä en nyt ihan ymmärtänyt, kun sitä metalliakin hiukan pelattiin, ennenkuin noudettiin, mutta en väitä vastaankaan näistä pisteistä. Nauru

Tunnari 0: Harmi! Milla hienosti haisteli kapulat ja tarttui omaan sen osuessa kohdalla. Mutta! Takaisintullessa joku haju vei neidin ihan mennessään. Pudotti kapulan ja jäi vaan nuuskimaan maata ihan jossain omissa hormonimaailmoissaan... Ei tuonut lisäkäskylläkään. Harmi! Mutta laskisin tämän työtapaturmaksi, kun koira kuitenkin sen pääasian osasi eli löysi oman hienosti.

Kaukot 6: Ei pöhkätty, mutta taaksepäin piti vilkuilla. Siksi yksi kaksoiskäsky vilkuilun takia. Koira tuli myös sei-maa liikkeessä puoli askelta minua kohti, kun keskittyi sinne takamaailmaan. Alkuun tuli myöskin kaksoiskäsky istumaan nousussa. Tätä on ollut treeneissäkin, enkä vain saanut sitä pois ennen kisoja. Mutta uskoisin tämän olevan jo avoimen kaukoissa joskus vain ilmennyt väliaikainen ongelma, joka treenimällä saadaan pois. Pääasia kuitenkin, että häiriötreenit on tepsiny ja koira pystyy jo jotain tekemään vaikka takana elämää onkin.

Kokonaisvaikutelma 8,5: Nuuskiminen vei pisteitä.

 

Eli pisteitä 239,5 ja 2-tulos. Olen kuitenkin todella tyytyväinen! Koira selkeästi on vastannut treeneihin ja treenatut asiat näkyivät myös jo kisoissa osittain. Nyt vain treeni-into kasvaa, kun huomaa, että koira oikeasti osaa voittajaluokan liikkeitä ja ykkönen saatais räävittyä kasaan, jos noita työtapaturmia ei sattuis. Huuto Valeraskaus vie selvästi vielä koirasta sen kaikken terävimmän vireen, mutta hienosti tekee töitä rauhallisenakin. Ehkä hyväkin, että liiat kierrokset on poissa. Silmänisku

 

Mutta yhteenvetona (lähinnä itselleni):

Ruututreenit on tepsineet ja sinne osataan mennä oikeasta suunnasta.

Tunnarissa on kyllä häiriötä treenattu, mutta hajut vaan vei nyt. Toivotaan, että oli yksittäinen vahinko.

Kaukoissa on vielä paljon parantamista, jos täysiä pisteitä halutaan, mutta olen täysin tyytyväinen kehitykseen, kun verrataan viime kertaan. Hymy

Ja tällä kertaa saatiin jo se 3 kymppiä, mikä oli myös kehitystavoite.

 

Ei-niin-imarteleva-kuva ennen kehään menoa. Visiin jännittää, kun niin tuima katse... Ja Milla on sen näkönen, että apuva! Huuto

1301305046_img-d41d8cd98f00b204e9800998e