Elikkä tokoiltiin Kokkolassa. Tuomarina Päivi Kivelä (ent. Lamminen). Tältä tuomarilta ei ykköstä odotettukaan. Hymy

Liikekohtaiset muistelmat:

Paikkaistuminen 2 min - 10: Meni hyvin, vaikka juuri ennen paikkamakuuta viereen tullossa ollut holsku-uros päätti, että Milla ja on uros ja sillehän kerrotaan, ettei ole tervetullut... No saatiin onneksi se tajuamaan hajuista, että tyttö on kysessä.. Tuomarin kommentti olikin sitten, että olivat toisiaan paikallolojen aikaan katselleet. Liekkö kuin kaihoisasti? Nauru

Paikkamakuu 4 min häirittynä - 10: Hyvä, hyvä. 

Seuraaminen - 9: Pirun tyytyväinen olen tähän tuolta tuomarilta! Millalla putos kontakti lopussa pari kertaa ja pari perusasentoa oli ollut vinoja, mutta hyvähyvä. Tuomari tais kävellä aika paljon perässäkin eikä koira välittänyt siitäkään. 

Z-kävely - 8: Ennen keskimmäistä käskyä eli istu-käskyä Milla irtos haistelemaan maasta jotain ylimääräistä, mutta kuunteli kuitenkin käskyn ja teki sen mukaan. Tämä on vissiin niitä liikkeitä, jotka tuntuu liian helpolta ja niitä ei tule treenattua ja siksi olo näissä on aina vähän kuin kuutamolla. 

Luoksetulo - 7,5: Tässä vaiheessa alko volinaa irrota koirasta. Paikkakäskyyn kommentoi ääntelyllä. Lisäksi maahan pysäytys olisi voinut kuulemma olla nopeampi. Tuomari rokotti ääntelystä melkoisesti kuten loppupään pisteissäkin näkyy.

Ruutu - 0: Kierrokset nousee ja ääntely sen myötä. Ei merkannut merkkiä ollenkaan vaan kyttäs vain ruutuun ja sinnehän se sitten lähti painamaan. Pysäytin saman tien ja käskin uudestaan merkille. Sitten oli tyttö kartalla. Liike tehtiin kuten pitää, mutta käskyjä tuli liikaa ja siksi nolla. Ruutuunkin piti käskeä kaksi kertaa maate.. Pyh ja pah, huonoa tuuria.

Tässä kohtaa oli tauko.

Ohjattu nouto - 9: Tässä kohtaa Milla pöhkösi yhden haukun verran jotain yleisöön päin. Siitä hyvästä tuomari vetäs keltaisen kortin. Olin jo ihan epätoivon partaalla, että tähänkö se loppu meidän osalta.. Mutta se oli kuulemma vaan varotus. Nauru Eipä oo koskaan tullut ajateltua, että mistä niitä kortteja jaetaan ja mitä ne tarkottaa..  No, itse ohjattu nouto meni hyvin. Vasen haettiin. Käsiohjaus oli vähän liiankin tehokas, kun koira teki kyllä niin 90-asteen kulman vasemmalle hakemaan kapulaa, että oliko se jo vähän liikaakin koukkausta sitten.. Mutta toi hyvin oman, ei vilkuillut matkalla muita kapuloita ja luovutus oli suoraan eteen ilman kapulan pyörittelyä. 

Hyppymetallinouto - 5: Ääntely oli kamalaa kuunnella. Lähtöön tarvittiin kaksi käskyä, kun koira ei kuulluut ensimmäistä oman volinansa keskeltä.. Metallilla pelattiin sen verran että se otettiin suuhun, pudotettiin ja otettiin suuhun.. Ohhoijaa.. Helppo liike vai miten se nyt taas menikään?

Tunnistusnouto - 8: Kiersi kolme kierrosta, merkkas oman jo ekalla, mutta toooosi epävarma. En vaan ehdi ja saa sitä omaa kapulaa hajustettua kisoissa tarpeeksi. Päättämätön

Kauko-ohjaus - 8: Hitsit oli hienot! Yleisö takana, koira vilkas sinne kerran muistaakseni. Kaikki käskyt meni kerrasta perille. Paljon hinkattu sei-maa onnistui! Koira liikkui jossain kuulemma vähän eteen ja jossain vähän taakse, mutta kokonaisliikkuminen oli olematonta. Tästä jäi hyvä fiilis!

Yhteispisteet siis 229 ja 2-tulos. Pirun tyytyväinen saa olla tuohon tulokseen tuolta tuomarilta. Harmittaa se ruudun epäonnistuminen tuollaisen aivopierun takia, että merkki unohtuu. Mutta tokihan se piti kokeessa sekin kokea. Mutta nuita helpompiakin liikkeitä pitää nyt alkaa treenaamaan ja tekemään useamman liikkeen sarjoina, jotta se ääntely jäis vähemmälle! Toki osan ääntelystä lasken sen varaan, että koira oli kisapaikalla odottelemassa jo paljon ennen omaa suoritusvuoroaan, mikä osaltaan nosti niitä turhautumiskierroksia, kun se tiesi aamusta asti, missä hommissa ollaan. Mutta oli ilo olla katsomassa oman treenikaverin ekaa tokokoetta, joka meni pirun hienosti tuloksella ALO1 pistein 171,5! Cool

Kuvamateriaalia kerrankin kokeesta, ilo on katsella oman koiran hännän heilutusta videolta pitkästä aikaa, varsinkin kun se volina ei kuulu nauhalla Silmänisku

Alkuosan liikkeet 

Loppuosan liikkeet