Jälleen jälkiä. Eilen tein Millalle ihan navigaattorin kans 500m kisamaisen jäljen. Tosin aikaa jäljen teosta jäljen ajoon tuli reilut 2 tuntia. Janatreeniä pitäisi nyt alkaa treenaamaan. Kepit nousi hyvin ja kulmatkin onnistui. Lisänä oli vielä frolic-läjiä rauhoittamassa, mutta hyvinpä se helle ja pidempi matkakin neitiä rauhoittivat ja nokka pysyi maassa mikä oli hyvin positiivista. :)

Tänään treenattiin vieraan tekemää jälkeä. Jäljeksi tehtiin etsintäkokeessa ollut avoimen luokan jälki: 400m, 4 keppiä, 3 kulmaa, ikää 50min. Lähtö oli hyvä ja rauhallinen, koira ei höntyillyt ylimääräisiä, vaan tiesi odottaa rauhallisesti. Janalähtö oli huono - takajälkeä piti käydä varmistelemassa. Vauhtia oli jo liikaakin. Eka kulma meni vähän ohi (tuulen takia veikkaisin), mutta koira kyllä löysi itse jäljelle takaisin. Kepit nousi hyvin ja koira pisti itse siihen maatekin. Nyt tosin huomasi, kun oli vieraan kepit, että sitä puremista pitää alkaa rajoittaa, kun ei kisakeppeihin kärsi hampaanjälkiä jättää. :D Viimenen kulma oli hieno, liekkö ihan vahingossa onnistui. :) Yleisesti ottaen jälkityöskentely on kuitenkin parantunut. Nokka pysyy suurimman osan aikaa maassa ja pätkiä mennään jo ihan kunnolla nokka maassa. Tänään tosin oli aika nuori jälki (noin 50min), mistä varmaan johtui, että koiran nenä nousi välillä ylemmäs.

Nyt alkaa hahmottua, että mihin pitää alkaa treeneissä keskittymään. Eli janatreeniä lisää. Ja nameja pitää vielä satunnaisesti laitella, jotta tahti olisi rauhallisempi. Ja kulmat ainakin ois ihan hyvä merkata. Tuulen takia ainakin. Mutta fiilis on oikea ja sehän on tärkeintä. ;)

Esineruutuakin tehtiin kisakokoisena. Oli vieraat esineet, niin eivät meinanneet nousta. Takareuna oli niin ryteikköistäkin, etten tiedä löysikö koira esineet, muttei vain tuonut niitä. Lopulta, avustajan käytyä esineitä ilmaan nakkelemassa, löytyi vinkulelu, joka olikin sitten todella mieluinen.

Lisää treeniä vaan. :) Kokonaisuutena kuitenkin jäljestäminenkin on parantunut. Koira lähtee töihin, eikä sähläämään, ja nokkakin pysyy suurimman osan ajasta maassa.