Käytiin tänään ulkokentällä treenimässä tokon voittajaluokka läpi liikkurin ja kameran kera. Videot katsotaan ja tuumataan myöhemmin sm-porukan kanssa läpi. Omat muistiinpanot:

 

Seuraaminen: Ko.kentällä on treenitty talvella lähinnä tottista, joten koiran vire oli sillä tasolla ja piippas (tavallista) enemmän. Myös kontaktin kanssa oli ongelmia eli ei pysynyt koko aikaa. Lisäksi on pakko uskoa, että juoksussa koira jää nykyisin aina eli tätä on nyt treenattava oikeasti kuntoon. Mutta tehtiin pitkä seuraamiskaavio lumisella alustalla ja itse olen tyytyväinen, koska meidän seuraaminen on ollut paljon pahempaakin mun jännittäessä. Koiran "kehään" tuonti oli onnistunut vaikkakaan ei täydellinen.

Liikkeestä istuminen: Käsittääkseni ok.

Luoksetulo: Koira piippas, mitä ei ole tässä liikkeessä ennen tehnyt. Pysäytykset ok liukkaalla alustalla.

Ruutu: Piippas perusasennossa. Ruutuun meni suoraan täydeltä matkalta. Pysäytin himpun liian myöhään. Pähkäilin, kun en nähnyt, että onko ruudussa. Lopulta päätin, että käsken maahan, oli ruudussa tai ei. KOSKA (ei kerrota kenellekään) koira on osannut mennä täydeltä matkalta ekalla yrityksellä suoraan ruutuun ilman apuja ehkä kolme kertaa tämän päiväinen mukaan luettuna. Nauru

Hyppynouto: Meidän noutoeste ei ollut perinteinen tokohyppy vaan oven rämä lumipenkkaa vasten. Mennessä hyppäs, mutta takaisin tullessa kiersi. Syytän täysin hypyn outoutta, koska koskaan ennen ei ole tokohyppyä kiertänyt! Puremista oli jonkin verran, mutta  ei purkautunut sellaisena kisapaineen kamalana purkuna, kuten joskus.

Metallinouto: Oli mielestäni hyvä.

Tunnari: Toi oman, eikä edes purrut kapulaa! Hymy

Kaukokäskyt: Koiran takana oli kuvaaja ja liikkuri ja sivulla katsoja ja minun jo jätettyä koiran paikalleen kentän reunalle saapui vieras ihminen. Eli Millalle tosi häiriöt. Mutta neiti teki hyvin. Ei tullut eteenpäin juurikaan. Taakse/sivulle piti vilkuilla, mutta teki asennot sen enempää paineistumatta eikä pöhkäämisestä ollut tietoakaan! Hymy Kaksoiskäsky tarvittiin muistaakseni jälleen maasta istumaan noustessa, mutta muuten taisi mennä ihan ok.

Paikkamakuu: Otettiin lopuksi. Oli hyvää treeniä ottaa pitkästä aikaa kentällä ja vieraampien koirien kanssa. Hyvin Milla oli.

 

Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen! Hymy Eihän se täysin puhdasta tekemistä ole, mutta suoritusvarmuus on mielestäni hyvä. Hiomista kaivataan toki monen asian suhteen. Ja kiva nähdä, että koira toimi noinkin vähällä valmistelulla noinkin hyvin. Enkä usko, että koiralla kovinkaan kamalaa olisi ollut tämän päiväisissä treeneissä. Pakko myöntää, että toko on oikeesti viime aikoina ollut tosi kivaa! Silmänisku