Viime kisojen traumoja on saatu purettua yllättävänkin hyvin. Onni vai epäonni, että samat möröt saadaan/osataan Millalle rakentaa myös treenitilanteeseen. Mutta nyt sitä pöhkäämistä pystyn itsekin jo hallitsemaan, kun osaan sen itse aiheuttaakin. Tämä on auttanut sekä koiraa että ohjaajaa.

Häiriötreenit on nyt meidän ensisijainen treenin aihe. Joululoman treenitaukokaan ei aiheuttanut ongelmia kuin kauko-ohjaukseen, jossa lihasmuisti on selvästi kärsinyt seisomaannousuissa. Mutta eiköhän tuo jumppaamalla saada taas kursittua kasaan. Hymy

Perusongelmat eivät valitettavasti kadonneet joululomallakaan eli noudot on yhtä epätoivoista sähellystä kuin ennenkin. Eiliset ryhmätreenit kuitenkin onnistuivat noutojenkin osalta kohtuu hyvin. Tuntuma on nyt noutojen osalta se, että niistä tehdään koiralle vähemmän kiva juttu, jotta liike pysyy kasassa koiran kiehumatta. Kieltäminen tuntuu toimivan siihen söhellykseen. Muutenkin koira vire oli kohtuullisen sopiva, ei mitään yltiömäistä kiehumista, niinkuin joskus.

Eilen siis treenattiin kehänauhojen kanssa ja kentällä oli ruutu, tötteröitä, ohjatun kapuloita, kaksi (tuttua) ihmistä seisoskelemassa ja kentän laidalla pieni jutturinki, jossa vieraita ihmisiä ja vieraita koiria. Aloitettiin tunnarilla. Vein itse kapulat noin 5 metrin päähän. Milla teki hyvin ja toi oman. Sitten otettiin vähän seuraamista/kiemurtelua kehässä ja luoksetulon pysäytys maahan, mikä onnistui Millaksi hyvin. Sitten taidettiin ottaa ruutu, jossa hallin nurkassa seissyt ihminen taas vähän ihmetytti, mutta ei aiheuttanut pöhkäämistä. Ruutuun meni suoraan, mutta sitä ihmistä siinä ruudun vieressä Milla tutkaili silmillään sen aikaa, että ehdin viereen palkkaamaan. Tasamaanoutoa otettiin ja siinä meinasi vieläkin olla liikaa intoa, mutta huomattavasti parempi kuin aiemmin ja kieltäminen säheltämiseen auttoi. Lopuksi otettiin vielä seuraamista ihan ihmisten lähellä. Ja lopuksi sai mennä tutkimaan ihmiset ja syömään niiltä namit, kun annoin luvan. Hyvä onnistunut treeni häiriössä. Hymy

Seuraava treeniaihe voisi olla jo sitten liikkeitä liikkurin kanssa ja lisäksi ne nurkkiin seisovat ihmiset mukaan. Häiriöihmisiä voisi jo alkaa kokeilla laittaa kyykkyynkin, kun se on se pahin asia, mitä Millan mielestä ihminen voi tehdä..