Millan EVL-luokan korkkaus aloitettiin tänään Kannuksessa. Tuomarina Piritta Pärssinen. 

 

Milla oli ainoa EVL:n koira, joten kaikki liikkeet tehtiin yhteen pötköön kehästä poistumatta, paikallaoloja lukuunottamatta. Hyvin kesti koiran hermo niinkin pitkän rupeaman. Noudoissa toki alkoi näkyä palkkaamattomuus puremisena taas.. Liikejärjestys oli paikkallaolot, ruutu, kaukot, tunnari, metallihyppy, luoksetulo, seuraaminen, z-kävely(maahan, istu, seiso) ja ohjattu nouto.

 

Istuminen ryhmässä 2 min - 9:

Oli alussa nuuskaissut maata.

Paikkamakuu 4 min häirittynä - 8,5:

Alussa nuuski maata ja oli hallin ovelle päin aavistuksen sanonut pöh. Huuto

Seuraaminen - 8,5:

Täyskäännöksissä koira aavistuksen jäi, kun katsahti juuri yleisöön. Ois pitäny itse valmistella paremmin käännökset. Seuraamispaikka (tuomarikin kehui sitä!), täydellinen piippaamattomuus ja kontakti ihan huippua meidän entiseen tasoon verrattuna! Nauru

Z-kävely - 9:

Jäädessä koira kuulemma ottaa aina askeleen verran eteenpäin. Takapalkkaa näihin? 

Luoksetulo - 8,5:

Mun paikkakäskyä Milla kommentoi ääntelemällä... Seisomis-merkin aikana koiran vierestä yleisöstä kuului ääntä, jonka koira katsahti, mutta teki kuitenkin moitteettoman pysähdyksen. 

Ruutu - 5

Hieno merkki. Hieno ruutuun meno. Eka maahan-käskyllä istumaan. Tarvi toisen maahan-käskyn. Lisäksi oli kurotellut mun perään kävellessäni koiran edestä. 

Ohjattu nouto - 6:

Hieno merkki, voitto jo sinänsä. Kääntyi hyvin hakemaan oikeaa, mutta vauhdissa arpoi oikean ja keskimmäisen välillä ja pikaisesti varmistin oikea-lisäkäskyllä. Toi oikean, luovutuksessa pahaa kapulan puremista.. 

Hyppymetallinouto - 8,5

Koira ei ollut kuulolla, kun liike alkoi. Saako liike muuten alkaa ennenkuin minulla on metalli kädessä? YllättynytLiikkuri sanoi, että liike alkaa, jonka jälkeen antoi minulle metallin. Koira kurotteli sitä haistelemaan, kun ei ollut varsinaisesti käskyn alla... Jokatapauksessa... Heitin vinoon, mutta Milla hyppäs hyvin mennen tullen. 

Tunnari - 9:

Meinasi avata suunsa väärän kapulan kohdalla, mutta toi rauhallisesti ja purematta (?!) oman. Hymy

Kauko-ohjaus - 0:

Yleisö oli pari metriä koiran takana. Ei aikomustakaan pöhkätä! Voitto jo sitä ajatellessa! Kaikki käskyt meni kerrasta perille, ei siis haitannut takahäiriöt. Järjestys oli omituinen: SEISO-ISTU-SEISO-MAAHAN-ISTU-MAAHAN. Nuo kaksi seisomista toivat koiran tuomarin mielestä oman mittansa verran eteenpäin.. Itse olin ihan sikatyytyväinen noihin kaukoihin huomioon ottaen meidän pöhkäämisongelmat ko. liikkeessä! Hymy

 

Pisteitä yhteensä 221 eli III-tulos ja erittäin tyytyväinen koirakko! Hymy Tästä on hyvä jatkaa!