Paljon on kesäkuun jälkeen tapahtunut... 

Elokuun lopulla saavutettiin Millan kanssa agilityn Pohjois-Savon piirinmestaruus. Täysi vahinko! Ei ollu tarkoitus, kisat vaan sattu matkan varrelle sopivasti. Hymy Samana päivänä meidän lauma väheni puoleen eli nykyään kisakentillä kuljetaan kahdestaan, mutta onpa tuo alun hirvityksistä huolimatta onnistunut näköjään näinkin.

Muuton ja muun hässäkän takia tuli pidettyä parin kuukauden kisatauko. Aikaa on kulutettu treeneissä ja lopulta ohjaajan pää alkoi kaivata kisakentille fiiliksiä hakemaan:

Pari päivää sitten käytiin pitkästä aikaa tokokokeessa. Arvoin EVL:n ja VOI:n välillä ja lopulta ajattelin yrittää hakea niitä "fiiliksiä" ensin VOI-luokasta, kun sen luokan liikkeet kuitenkin paremmin on hallussa. No, saatiin fiiliksiä! Nauru Milla keräs täyspotin eli täys kymppi kaikista liikkeistä Yllättynyt En tiennyt, että sellaistakin voi saavuttaa...tai ainakaan, että se vois osua meidän kohdalle. :D Koira oli vissiin sitä mieltä, että riittää jo tämä voivoi-luokka ja painellaan EVL:ään! Vissiin sitä pitäis jo uskaltaa alkaa haaveilla siitä kaukaiselta tuntuvasta t:llä alkavasta tittelistäkin jo...? Kieli ulkona


Koepaikkana oli Kokkola ja tuomarina Allan Aula:

Paikkamakuu 10: Pysyi sfinksissä loppuun asti. 

Seuraaminen 10: Ei ääntelyä, kontakti herpaantui kaksi kertaa, muttei pitkäksi aikaa. 

Liikkeestä istuminen 10: Edelleen osataan.

Luoksetulo 10: Eipä ollut valittamista.

Ruutu 10: Hieno.

Hyppynouto 10: Luovutuksessa ihan pientä levottomuutta, mutta Millaksi ei todellakaan paha.

Metallinouto 10: Hyvä, rauhallinen ote loppuun asti.

Tunnistusnouto 10: Haisteli hyvin, toi varmasti. Ehkä yksi pyöräytys luovutuksessa ja jokin ihme sivulle tulon ennakointipyörähdys ennen käskyä, mutta sekin oli vain hauskuuspisteitä keräävä juttu tuomarin mielestä. :)

Kaukokäskyt 10: Minun mielestä koira hiukan liikkui, mutta enpä alkanut tuomarille vastaan sanomaan. :D Pääasia, että kaikki käskyt meni perille eikä koira aikonutkaan pöhkätä! ;) 

Kokonaisvaikutelma 10: Tää on TAAS niitä juttuja, joita en uskonut koskaan saavuttavani ton koiran kanssa. <3 


Yhteispisteet siis 320, luokkavoitto, kunnia palkinto ja koulutustunnus TK3!

Aivan käsittämättömän hieno koira! Ihana Milla! <3


Nyt sitten EVL:n jutut hiomaan kuntoon ja näillä fiiliksillä lähdetään uuteen luokkaan hakkamaan päätä seinään. Silmänisku